martedì 30 dicembre 2014

SVINJSKI FILE PUNJEN KOBASICOM






Potrebno je:svinjski file,svjeza kobasica,
svjeza panceta isjecena na tanke snite,ulj,so,biber,
vegeta,tecna pavlaka.





Isjeci file na na 1,5 cm velicine 
tako isjecii kobasice  a pancetu na tanke listice




Zasjeci file nozem po sredini da 
dobijete otvor dovoljne velicine da stane 
kobasica i urolovati file sa 2 lista pancete




Prziti na ulju  prvo sa jedne strane



okrenuti file i prziti i sa druge strane
dodati malo vina i vode zacine i poklopiti 
zdjelu ukojoj pecete file i 
ostaviti da se krcka oko 20 minuta pazeci da ne
zagore ako tecnosti ispari dodati jos malo vode
i kad je po vama gotovo na kraju dodati
tecnu pavlaku ostaviti 3 minuta da se pavlaka stegne 
dotjerati ukus 
i posluziti sa prilogom.


Nessun commento:

Posta un commento