giovedì 4 dicembre 2014

PUNJENA TELETINA SA KUPUSOM I CREM SIROM









Potrebno je:Telece meso,kupus,cremasti sir i zacini.Za prilog sitni paradajz crveni i bijeli luk i zacini.


 isjeci snicle i paradajz. Odvojiti listove kupusa
 Kupus na kratko obariti u vreloj slanoj vodi
tako da omeksa.

 Pripremiti mesoza sniclu da bude stotanja.



 Posoliti pobiberiti sniclu i nanijeti sir.



 Staviti list kupusa



 i sve skupa pokupiti da dobijete kao jastucic.


 Ucvrstiti cackalicama



 i prziti na malovrelog ulja.




Okrenuti doliti malo bijelog vina poklopiti i kuvati oko 10 minuta u  gotovo dodati malo tecne pavlake kuvati jos oko 3 minuta isluziti sa paradajzom koji ste predhodno proprzili na ulju i sitno sjeckanom crvenom luku dodati sitno sjeckani bijeli luk i dotjerati ukus 

Nessun commento:

Posta un commento