martedì 16 dicembre 2014

PILE PUNJENO GLJIVAMA




Potrebno je:1 pile,300g dinstani gljiva
(mogu i gljive iz konzerve)1/4 glavice crvrnog luka
po vasoj zelji moze i 1 cen bijelog luka
so,biber vegeta.


Odvojiti kozicu od pileci prsa



pileca prsa treba odvojiti tako da ostanu
krila bataci i kompletna kozica od pileta.



Pileca prsa odvojiti od kostiju i samljeti
zajedno sa lukom.



Sastaviti mljeveno meso gljive mljeveni luk
i ostale zacine sve dobro izmijesati



i napuniti pile.



Punjeno pile zatvoriti uz pomoc
cackalica staviti u tepsiju dodati ulje
sasvim malo posolit 
 i peci na 170°oko 45 minuta.(U toku pecenja mozete da 
dodate u tepsiju ukojoj se pile pece
malo vode tako na kraju dobijete dobru salsu 
koju sipate po piletu) 

Nessun commento:

Posta un commento