mercoledì 17 dicembre 2014

SVINJSKI FILE SA PANCETOM U SALSI OD ZELENOG BIBERA




Potrbno je :svinjski file isjeci na komade
debljine  2 cm.Isjeci pancetu na fete od 3-4mm.
(za 3 komada fileta treba vam 6 feta pancete,
1 dl tecnog vrhnja, zeleni biber,so vegeta)



Urolovati file sa pancetom



Staviti file u brasno sa jedne i sa druge strane



I prziti u zagrijanom ulju sa jedne i sa druge strane
(tj da dobije sa obadvije strane boju pecenog)

   
U okrenuti file dodajte 2 dl vode malo posolite poklopite 
i dinstati oko 30 minuta pazeci da ne zagori ako upije
u toku 30 minuta svu vodu mozete da dodate
jos malo. Provjerite da li je file pecen 
i dodajte tecno vrhnje zeleni biber vegetu
krckajte par sekondi  imozete da sluzite
uz prilog ja sam stavila od radica.




Radic


Radicu osjeci dio gdje veze sve listove 
i oprati ih


Pokrijem ih sa providnom folijom i stavim
u mikronde oko
7 minuta.Nakon toga izvadim ih iz tanjira i stavim
 u tavu na zagrijano ulje dodam 1/2 dcl crnog vina 
na vrh noza secera malo soli bibera vegete
i sve krckam dok ne bude gotovo(PAR MINUTA)


Nessun commento:

Posta un commento