giovedì 4 dicembre 2014

CHEESECAKE SA BADEMOM

Cheesecake sa bademom


Potrebno je:200 g petit keksa,150g margarina,
500 g neslanog kremastog sira,100 ml slatke pavlake,100 g secera,3 jaja,1 vanelija,200 g sjeccani badema zelatin.



 Samljeti keks i pomijesati sa omeksalim margarinom.


Gotovu smjesu staviti u pleh i poravnati tako da se 
dobije podloga za cremu.
Odvojiti bjelanjak od zumanjka i dobro umutiti dodajuci 
pola secera u bjelanjak pola u zumanjak.Mutiti pavlaku dok ne postane cvrsta dodati joj sir vaneliju umucen bjelanjak i zumanjak.



Sve blago umutiti da se krema sjedini. 



 Sipati kremu po predhodno pripremljenoj 
smjesi od keksa i peci u zagrijanoj
rerni oko 1 sat vremena na temperaturi od 170 stepeni.

 

Gotov kolac ohladiti.


 Posuti sjeckanim bademom i preliti
zelatinom u koji mozete da dodate malo 
toppinga od krem karamela ipo zelji
ukrasiti slag crmom.

Nessun commento:

Posta un commento