giovedì 18 dicembre 2014

POSLASTICARSKA KREMA


Gotova  poslasticarska krema.


Potrebno je:700 ml mlijeka,4 zumanjka,100 g secera,
50g brasna,1 vanelija par kapi soka od limuna
(sok od limuna ili rum to moze po zelji a i bez
dodataka krema je dobra)


Zagrijati mlijeko do kljucanja.


Sastaviti zumanjke i secer i dobro umijesiti 
mikserom da dobijete svijetlu boju



u umucene zumanjke i secer dodati brasno
dobro izmijesati ( da bude smjesa 
glatka bez grudvica)




i dodati vrelo mlijeko promijsiti
mikserom 



i smjesu vratiti u serpu u kojoj
se kuhalo mlijeko staviti na ringu 
i uz mijesanje kuhati oko 5  minuta
pazeci da ne zagori.(na srednjoj temperaturi)


Krema je gotova kad pocne da kljuca.
Gotovu kremu  dok  se hladi povremeno promijesati.
U gotovu kremu po zelji mozete da dodate
limunov sok rum  a moze uz dodatak drugih ingridenata da se
dobije nova krema.
O tome u sledecim receptima za kreme.



Nessun commento:

Posta un commento