Gotova poslasticarska krema.
Potrebno je:700 ml mlijeka,4 zumanjka,100 g secera,
50g brasna,1 vanelija par kapi soka od limuna
(sok od limuna ili rum to moze po zelji a i bez
dodataka krema je dobra)
Zagrijati mlijeko do kljucanja.
Sastaviti zumanjke i secer i dobro umijesiti
mikserom da dobijete svijetlu boju
u umucene zumanjke i secer dodati brasno
dobro izmijesati ( da bude smjesa
glatka bez grudvica)
i dodati vrelo mlijeko promijsiti
mikserom
i smjesu vratiti u serpu u kojoj
se kuhalo mlijeko staviti na ringu
i uz mijesanje kuhati oko 5 minuta
pazeci da ne zagori.(na srednjoj temperaturi)
Krema je gotova kad pocne da kljuca.
Gotovu kremu dok se hladi povremeno promijesati.
U gotovu kremu po zelji mozete da dodate
limunov sok rum a moze uz dodatak drugih ingridenata da se
dobije nova krema.
O tome u sledecim receptima za kreme.
Nessun commento:
Posta un commento