martedì 2 dicembre 2014

RIZA SA BUNDEVOM

PRIPREMA


1Bundeva,200g rize,1/2 glavice crvenog luka,ulje,maslac,so,biber,vegeta,vrhnje u tecnom stanju,sir parmigiano i 1 l tecnosti koju ja napravim tako sto u vodu dodam crveni luk mrkvu celer so biber i vegetu i to kuvam dok ne prokljuca procijedim i dobijem supu koju koristim za rizu.


Ocistim bundevu i isijecem na kockice.


Sitno isjeckan crveni luk prodinstam na ulju.


Dodam u prodinstan luk sjeckanu bundevu.


Dodam vrelu supu koju sam predhodno napravila i ostavim da se kuva oko 10 minuta povremeno mijesajuci da bundeva bude na pola kuvana.



Dodati rizu inastaviti kuvanje uz neprestano mijesanje i dodavanje supe.Kad je riza vec kuvana dodati 1dcl pavlake, 3-4 kasike parmigiana,jednu kockicu maslaca i popotrebi so,biber i vegeta promijesati dobro da se sve dobro sjedini i sluziti.


Nessun commento:

Posta un commento