Ovaj biskvit koristim za sve cokoladne torte
koje vidite na mojoj stranici MILKINA KUHINJA.
Potrebno je:3 jaja,150g secera,100 ml mlijeka,
100 g margarina,100 g cokolade,1 prasak za pecivo,
220 g brasna,20 g gustina i 2 kasike kakao praha (gorkog)
Cokoladu i margarin otopiti (stavim u mikronde
na par sekondi pazeci da ne zagori izvadim iz mikro
i mijesam dok se ne otopi sva cokolada)u otopljenu cokoladu
sa margarinom dodam mlijeko i sve skupa izmijesam.
Dok se cokolada hladi
umutiti bjelanjke u cvrst snijeg
Umutiti zumanjke sa secerom
U umucene zumanjke dodati smjesu od cokolade
margarina i mlijeka (treba da bude hladna)
kakao i
smjesu dobro sjediniti
i dodati brasno (u koje ste predhodno
dodali prasak za pecivo i gustin)
izmijesati
i dodati cvrsto umucen bjelanjak
Sve blago izmijesati rucnom zicom
i staviti u podmazan pleh
precnika 28 cm
i peci na 175°10-15 minuta
Kad je biskvit pecen ohladiti ,presjeci
na 2 ili 3 dijela kako vam odgovara i filovati
kremom po vasoj zelji.
Nessun commento:
Posta un commento