giovedì 18 dicembre 2014

BISKVIT ZA COKOLADNU TORTU


Ovaj biskvit koristim za sve cokoladne  torte
koje vidite na mojoj stranici MILKINA KUHINJA.


Potrebno je:3 jaja,150g secera,100 ml mlijeka,
100 g margarina,100 g cokolade,1 prasak za pecivo,
220 g brasna,20 g gustina i 2 kasike kakao praha (gorkog)


Cokoladu i margarin otopiti (stavim u mikronde 
na par sekondi pazeci da ne zagori izvadim iz mikro 
i mijesam dok se ne otopi sva cokolada)u otopljenu cokoladu 
sa margarinom dodam mlijeko i sve skupa izmijesam.
Dok se cokolada hladi 


umutiti bjelanjke u cvrst snijeg 



Umutiti zumanjke sa secerom


U umucene zumanjke dodati smjesu od cokolade
margarina i mlijeka (treba da bude hladna)
kakao i 
smjesu dobro sjediniti


i dodati brasno (u koje ste predhodno
dodali prasak za pecivo i gustin)


izmijesati


i dodati cvrsto umucen bjelanjak



Sve blago izmijesati rucnom zicom



i staviti u podmazan pleh
precnika 28 cm
i peci na 175°10-15 minuta


Kad je biskvit pecen ohladiti ,presjeci 
na 2 ili 3 dijela kako vam odgovara i filovati
kremom po vasoj zelji.


Nessun commento:

Posta un commento