Ovo je jedan od kineski specijaliteta
(involtini primavera)
Potrebno je:400 g tanki kora za pitu,
1kg svjezeg kupusa,3 mrkve srednje velicne,
1/2 glavice crvenog luka,so,biber,vegeta,salsa od soje
ulje
(po vasoj zelji mozete da dodate i 1 cen bijelog luka)
Ovu pitu mozete da pravite i po povrcu po vasoj zelji
ali je bitno da je povrce prvo kuhano ili izdinstano.
Kupus isjeckati malo krupnije nego sto sijecete
za salatu.Narendati mrkve sitno isjeckati luk
Sve staviti na zagrijano ulje dodati zacine
i odmah dodati 1 dl vode i dinstati dok ne bude gotovo
(znate da je gotovo kad povrce omeksa)ako je potrebno u toku
dinstanja dodati jos vode bitno je da ne zagori.
na samom kraju dinstanja dodati 1 supenu kasiku salse od soje.
(potrebno vam je 10-15 minuta ipovrce je gotovo)
Kore za pitu isjeci na kvadrate 15x20cm
Za jedan savitak pite treba vam kvadrat
od dva lista
staviti na svaki kvadrat 1 punu kasiku
povrca (gledajte da nije vodeno previse
tj da nema previse suga)
Kvadrat od dva lista kora napuniti
i kao sto je prikazano na slici rolovati
Staviti u namastenu tepsiju posuti
malo ulja i po piti i peci
175° oko15-20 minuta
(sve zavisi i od vase peci pazite da ne izgori)
Izvadite iz rerne i sluzite.
Nessun commento:
Posta un commento