Potrebno je: 250 g vode,60 g margarina,125 g brasna,
3 jaja,1 prasak za pecivo ,malo soli,poslasticarska krema
za puniti bignè ( vec sam stavila recept od creme)
i bijela i crna cokolada za preliti svaki bigne
(ja cokoladu otopim sa malo ulja, cokolada po potrebi
ako nemate cokoladu moze i secer uprahu)
U zdjelu stavite vodu i margarin sa malo soli i sve skupa
kuhajte dok voda ne pocne da vri.
dodajte brasno i brzo mijesajte takoda nestane sva tecnost
(prasak za pecivo pomijesajte sa brasnom)
(prasak za pecivo pomijesajte sa brasnom)
smjesa treba da bude glatka i bez grudvica.
Smjesu pretresite u cistu zdjelu mijesajuci povremeno
da se malo ohladi.
Dodajte 1 po jedno jaje tj kad dobro ujedinite smjesu sa jednim
jajetom dodajte drugo ujedinete smjesu pa trece.
Gotovom smjesom punite spricu
i na pek papir pravite loptice velicine veceg oraha.
Peci ih oko 20 minuta na 170°c (sve zavisi od vase peci)
Hladne puniti cremom i preliti cokoladom.
Nessun commento:
Posta un commento