martedì 13 gennaio 2015

BIGNEE' PUNJENI SA KREMOM





Potrebno  je: 250 g vode,60 g margarina,125 g brasna,
3 jaja,1 prasak za pecivo ,malo soli,poslasticarska krema
za puniti bignè ( vec sam stavila recept od creme)
i bijela i crna cokolada za preliti svaki bigne 
(ja cokoladu otopim sa malo ulja, cokolada po potrebi
ako nemate cokoladu moze i secer uprahu)


U zdjelu stavite vodu i margarin sa malo soli i sve skupa 
kuhajte dok voda ne pocne da vri.


dodajte brasno i brzo mijesajte  takoda nestane sva tecnost
(prasak za pecivo pomijesajte sa brasnom)


smjesa treba da bude glatka i  bez grudvica.
Smjesu pretresite u cistu zdjelu mijesajuci povremeno   
da se malo ohladi.


Dodajte 1 po jedno jaje tj kad dobro ujedinite smjesu sa jednim
jajetom dodajte drugo ujedinete smjesu pa trece.



Gotovom smjesom punite spricu


i na pek papir pravite loptice velicine veceg oraha.


Peci ih oko 20 minuta na 170°c (sve zavisi od vase peci)
Hladne puniti cremom i preliti cokoladom.


Nessun commento:

Posta un commento